Advies participatie bij onderzoek

INVOLV adviseert en traint onderzoekers, gezondheidsfondsen en patiënten over participatie bij wetenschappelijk onderzoek. Van het prille begin, zoals bij onderzoeksagendering en prioritering, tot aan het opstellen van een participatieplan, het beoordelen van subsidieaanvragen en samenwerking tijdens het onderzoek.

Je wilt goed samenwerken met patiënten bij het onderzoek van jouw instelling. Of je wilt participatie faciliteren in de onderzoeken die jouw organisatie financiert. Misschien staat het zelfs al in jullie missie of in het strategisch beleidsplan. Maar hoe zorg je dat onderzoekers die patiëntenparticipatie in praktijk kunnen brengen? Welke begeleiding is daarbij mogelijk?

INVOLV heeft jarenlange ervaring met betekenisvolle patiëntenparticipatie bij onderzoek. We zetten die kennis en voorbeelden uit de praktijk graag in om jou te helpen.

We vertellen je graag meer over ons veelzijdige aanbod. Samen stellen we een maatwerk adviestraject op met bijvoorbeeld:

Training patiëntenparticipatie voor onderzoekers

  • Een training op maat voor jouw onderzoeksinstituut of -afdeling

Duo-training & intervisie voor onderzoekers en patiëntenvertegenwoordigers

Actieve en praktische begeleiding aan duo’s van onderzoeker en patiëntenvertegenwoordiger. Vanaf het vormgeven tot en met het uitvoeren van de participatie, gedurende 2 á 3 jaar.

De Kickstarter

Geef participatie bij onderzoek een kickstart met de kickstarter. Met de meest gestelde vragen van onderzoekers over patiëntenparticipatie bij onderzoek, praktische tips en praktijkvoorbeelden. De Kickstarter is ontwikkeld voor, door en met onderzoekers.
Bekijk de Kickstarter

Advies borging participatie op afdelingen

Maak het samenwerken met ervaringsdeskundigen bij jullie onderzoeksgroep structureel. We bepalen samen met jouw afdeling of onderzoeksgroep hoe jullie dat realiseren. Welke contacten zijn er al? Welke randvoorwaarden zijn belangrijk? Wat moet je regelen?

Training voor patiënten

Ondersteun patiënten en naasten met wie je samenwerkt met een training over participatie in onderzoek. INVOLV heeft jarenlange ervaring met het trainen van patiëntenvertegenwoordigers voor een rol in onderzoek. We bieden dit op maat voor jullie samenwerkingspartners.

Meer lezen?

Meer informatie, wetenschappelijke publicaties, en ervaringsverhalen van collega-onderzoekers.
Bekijk de kennisbank

Meer weten?

Neem contact op met Eva Vroonland, adviseur patiƫntenparticipatie
Contact