Toegankelijkheidsverklaring INVOLV

INVOLV wil dat haar dienstverlening voor iedereen toegankelijk, begrijpelijk en gebruiksvriendelijk is.

We streven naar volledige toegankelijkheid van INVOLV.nl 

De website INVOLV.nl is nog niet volledig toegankelijk. We doen ons best zo snel mogelijk te voldoen aan de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid volgens WCAG 2.1 niveau AA.

Richtlijnen voor digitale toegankelijkheid

Volgens het VN-verdrag Handicap heeft iedereen recht op toegankelijke informatie en diensten. Om dit te garanderen zijn er internationale richtlijnen voor digitale toegankelijkheid. Overheden zijn sinds 23 september 2020 verplicht hieraan te voldoen. Voor organisaties als INVOLV geldt een soortgelijke verplichting (maar zijn de normen iets soepeler bij kostbare aanpassingen). INVOLV vindt (digitale) toegankelijkheid een basisvoorwaarde. Daarom willen wij aan deze richtlijn voldoen. 

Online leerplatform

Bij de doorontwikkeling van het leerplatform Procademy is toegankelijkheid een belangrijk aandachtspunt. Het leerplatform voldoet grotendeels aan de eisen van digitale toegankelijkheid volgens de WCAG-richtlijnen niveau AA, volgens een check midden 2021. 

Probleem met de toegankelijkheid?

Ervaar je ondanks onze maatregelen een toegankelijkheidsprobleem op een van onze websites of onze online leeromgeving? Laat ons dit weten en stuur een e-mail naar communicatie@involv.nl

Over INVOLV

INVOLV is een kennis- en adviesorganisatie bij patiëntenparticipatie. Wij willen dat zorg en ondersteuning aansluit bij de behoeften en keuzen van patiënten en cliënten. Daarvoor is patiënten- en cliëntenparticipatie onmisbaar.